Tomaat, courgette en feta pastasaus

Een week of twee geleden maakte ik deze pastasaus voor het eerst. Een saus bestaande uit groente, kruiden en een beetje kaas. Absoluut gezond en uiteraard ook heerlijk! Vandaag zette ik een variant ervan op tafel.
Met o.a. de overrijpe tomaten van de markt 😉
The best of both, is wat ik graag wil delen.

Voor 4 personen:
1 kg tomaten
2 courgettes
2 uien
3 tenen knoflook
1/2 rode peper
1/2 bosje basilicum
150 gram feta
olijfolie

Snijd de ui en peper fijn. Fruit de ui in een diepe pan met olijfolie, pers de knoflook erbij en voeg de fijngesneden peper toe.

Snijd vervolgens de courgette in plakken van 1/2 cm en vervolgens in kwarten.

De tomaten snijd je in 4 en verwijder de kroontjes.

Voeg de courgette en de tomaten toe in de pan. Hak de basilicum fijn en meng dit door het mengsel heen in de pan. Voeg 300 ml water toe en breng het aan de kook.

Laat het pruttelen totdat de tomaten en courgette goed zacht zijn.

Gebruik een staafmixer (of schud het in de blender) en vermaal het tot een romig mengsel.
Snijd de feta in stukjes en laat dit al roerend in de saus smelten. Breng nog op smaak met peper en zout.

Vandaag serveerde ik de saus met parmezaanse kaas, nog 2 basilicumblaadjes en garnalen.
Bon Appetit!

Your body and mouth will thank you for this one!

Leave a comment