Voornemens 2.0

Goede voornemens om tijdens mijn buitenlandse stage über gezond te leven en als een getonede en stralende domestic goddess terug te komen terwijl ik goed voor mezelf zou zorgen én voor de wereld. Mijn motivational pinterest board werd afgestoft, gezonde boodschappen waren in huis en de eerste week was grotendeels een succes. Voeding waar mijn lichaam iets aan heeft: check, genoeg beweging: dubbel check. MAAR, toen kwam het lange bankholiday weekend. Volgepland met tripjes om deze fantastische omgeving te ontdekken. En voordat ik het wist at ik na een gezonde start van de dag en zeker geen ongezonde lunch en genoeg gewandel in Oxford een pizza als avondeten en zei dat stemmetje in mijn hoofd: OKE NU IS DE BOEL VERPEST, groen licht om loos te gaan. Wat dus resulteerde er in dat niet alleen de rest van het weekend gevuld was met ongezonde voeding, maar ook de rest van de volgende week minder lekker liep. Gezonde ontbijtjes, ontzettend gezonde lunches, tussendoortjes van fruit, thee en water door de dag heen en dan niet voldoende aandacht besteden aan het avondeten (kant en klaar, een snel soepje, broodjes…) om vervolgens te snacken en te snaaien. Schuldbewust een zak chips leeg eten om vervolgens ‘s ochtens te denken: nee ik ga echt voor een grapefruit en een sneetje met magere kaas want een goed ontbijt hoort erbij. *kijkt in spiegel: are you for real?*

Ik sluit me aan bij T en wil langzaam gaan werken naar een doel. Abrupt alles omgooien is duidelijk niet de oplossing want dat gaat even goed en dan zorgt de kleinste verstoring van het patroon al voor een tsunami aan junkfood. Dus even een focus op het positieve: ontbijt, lunch, tussendoortjes en drinken gaan eigenlijk 90% van de tijd goed. Ik heb voor de hele week gezonde boodschappen voor het avondeten gedaan. Vanavond had ik zoete aardappel, groene boontjes en een stukje zalm. En man, waarom vergeet ik altijd hoe lekker zo’n gewone maaltijd is? Toen ik vorige week mijn walgelijke kant en klare soep maakte had ik in dezelfde tijd waarin ik moest uitvogelen hoe de freakin magnetron werkte kunnen zorgen voor een gezond maal. OKE ik zei focus op het positieve. Dat ging dus vandaag ook al beter. Wat de echte uitdaging gaat zijn is het eten in het weekend. Dus ik vraag om tips: Hoe kan ik op een geweldige dagtocht ook gezond eten en het vaak goedkopere slechte voedsel negeren? Hoe bestellen mensen een salade zonder te verhongeren als ze 12km slenteren door een stad? Hoe stop je emo eten als je thuis ontzettend mist? I need answers.

Liefs,

E

 

 

One thought on “Voornemens 2.0

  1. njjh

    Soms heb je, hoe slecht dit misschien ook klinkt, even iets “slechts” nodig. Je kunt proberen om het tegen te houden, en inderdaad misschien moeten we dit vaker doen (90%) maar soms is het gewoon lekker om een frietje te eten na een dag wandelen.

    Je kunt dit! ❤️

    Like

Leave a comment